Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Παρέμβαση Δημοσθένη Τσιαμάκη στην πολιτική διαμάχη στα Άγραφα

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή Τσιαμάκη

tsiamakis

Προς την εφημερίδα
«Ευρυτανικά Νέα»

Την περασμένη εβδομάδα στην εφημερίδα σας δημοσιεύσατε επιστολή-καταγγελία του αντιδημάρχου Αγράφων κ. Ευθύμιου Μιχόπουλου, η οποία έχει σχέση με τον δήμο Αγράφων και ειδικότερα με την σχεδόν διάλυση της λειτουργίας του και την ανυπαρξία ως προς την παρουσία, δράση και συντονισμό των προβλημάτων του δήμου εκ μέρους του δημάρχου κ. Δημήτρη Τάτση, ο οποίος περί άλλων τυρβάζει ευρισκόμενος εκτός τόπου και χρόνου των γεγονότων, αλλά και των καθηκόντων του.

Κάπου μέσα στο σύνολο του δημοσιεύματος, εμπλέκεται το όνομά μου ότι πίσω από τις καταγγελίες τώρα του κ. Μιχόπουλου και προ καιρού της κας Φουρλίγκα κρύβομαι εγώ ως έχων στενή και φιλική σχέση με αυτούς…

Απαντώ τα εξής:
Αυτός που με βάπτισε λεγόταν Κόκοτος Βασίλης, από τον Άγιο Βασίλη Τριχωνίδος και μου έδωσε το όνομα Δημοσθένης και όχι Πέτρος και κατά συνέπεια δεν νομιμοποιούμαι να απαρνηθώ ούτε αυτούς, αλλά ούτε και πάρα πολλούς άλλους…

Με την κα Φουρλίγκα, από τα παιδικά της χρόνια είχαμε, έχουμε και ελπίζω να έχουμε και στο μέλλον φιλικές και οικογενειακές σχέσεις και οτιδήποτε άλλο συνδυάζεται και συμβαδίζει με την πολιτική και τον πολιτευόμενο.

Με τον κ. Μιχόπουλο, πέραν της μακρόχρονης και καθαρής φιλίας που μας συνδέει, κατά τη διάρκεια της βουλευτικής μου θητείας υπήρξε ένας εκ των στενών και εκλεκτών συνεργατών μου αρκετά χρόνια και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσω από πολύ κοντά, ότι έχει δική του οντότητα και προσωπικότητα με γνώμη, γνώση, θέση και άποψη τόσο για τα δρώμενα στον δήμο όσο και για τα καθήκοντά του.

Συνεπώς ούτε ο ένας ούτε ο άλλος εκ των προαναφερομένων δεν έχει ανάγκη από υποβολέα και υποδείξεις από κανέναν.

Απλώς διαπιστώνω ότι ο κ. Τάτσης έχει καλπάζουσα φαντασία και βλέπει μπροστά του και ολόγυρά του φαντάσματα… φοβούμενος ακόμη και την σκιά του για την οποία ίσως έχει και δίκιο.

Από τότε που ήταν δήμαρχος Απεραντίων, κάθε φορά που βρισκόταν αντιμέτωπος με τα δύσκολα, πάντοτε του έφταιγαν άλλοι και έψαχνε για ένα ισχυρό άλλοθι.

Σήμερα, ως υπεύθυνος δημότης του δήμου Αγράφων, θέλω να του πω ότι αυτά τα χαϊδεύματα και μυξοκλάματα παρθένας ανήκουν στο παρελθόν.

Χωρίς έλεος και συγχωροχάρτι από κανέναν και για τίποτε. Δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν αποβλέπω σε τίποτα προσωπικό, τον καλώ να ασκήσει τα καθήκοντά του με υπευθυνότητα, διαφάνεια και συνεργασία με τα συλλογικά όργανα του δήμου χωρίς αλαζονεία, μαγκιά και ειρωνεία που εκπορεύονται από το κακόγουστο δόγμα του «ενός ανδρός αρχή» γιατί αυτός ο περίφημος τόπος θέλει σωστή διαχείριση προς κάθε κατεύθυνση.

Τελειώνοντας, τον καλώ ως δημότης του πρώην δήμου Απεραντίων να ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο γι’ αυτόν τον δήμο πριν τον «Καλλικράτη» σε σύντομο χρονικό διάστημα γιατί αυτό ζητούν και απαιτούν οι δημότες Απεραντίων.

Εάν δεν το πράξει, η προειδοποίησή μου είναι σαφής και συγκεκριμένη, ότι θα απευθυνθώ και επισήμως στις συναρμόδιες αρχές και υπηρεσίες του κράτους για πλήρη διαχειριστικό έλεγχο, όπως προαναφέρεται, και ότι με τους προαναφερθέντες καταγγέλλοντες (αντιδήμαρχο και δημοτική σύμβουλο) θα συνεργαστώ ως δημότης, ζητώντας ενημέρωση για τα καλώς ή κακώς δρώμενα στον δήμο.

11/9/2012
Με εκτίμηση
Δημοσθένης Τσιαμάκης