Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Με γλέντι αποχαιρέτησαν το καλοκαίρι στα Κέδρα

Σε ένα από τα πλέον απομακρυσμένα χωριά του νομού Ευρυτανίας, τα Κέδρα, κάτοικοι και επισκέπτες αποχαιρέτησαν το φετινό καλοκαίρι… διασκεδάζοντας!

kedra panhgyri psita platanias

Στη θέση Πλατανιάς, στα Κέδρα, η φωτιά ήταν ήδη έτοιμη από νωρίς, το πρωί της 21ης Αυγούστου. Μικροί και μεγάλοι έλαβαν θέση λοιπόν και επιδόθηκαν στο παραδοσιακό ψήσιμο


 

Η νεολαία έκανε την αρχή

Στις 17 Αυγούστου, η νεολαία του χωριού, τα παιδιά που ζουν κατά βάση στις μεγάλες πόλεις, μα δεν ξεχνούν τον τόπο τους, διοργάνωσαν το τρίτο κατά σειρά «Πάρτι Νεολαίας».{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Κάτω από το βαθύ ίσκιο των πλατάνων και το δροσιστικό αεράκι των Αγραφιώτικων βουνών, στη θέση Πλατανιάς, οι νέοι -καθώς και όσοι… αισθάνονται νέοι- φρόντισαν να διαμορφώσουν κατάλληλα τον χώρο και να ανεβάσουν, με τη συμβολή της μουσικής και του ποτού, τη διάθεση και το κέφι του κοινού. Περισσότεροι από 500 άνθρωποι «τίμησαν» το Πάρτι Νεολαίας, δημιούργησαν μια «ζεστή» ατμόσφαιρα και απέδειξαν πως, έστω και για λίγες ημέρες πλέον τον χρόνο, τα χωριά του νομού μας έχουν ακόμα ζωή…

Τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο, στο ίδιο μέρος, στα Κέδρα της Ευρυτανίας, με την ευχή όλων για ανάλογη επιτυχία και διασκέδαση.

…για να ακολουθήσει το καθιερωμένο πανηγύρι

Στην ίδια πανέμορφη τοποθεσία, στον Πλατανιά, υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, ο οποίος γιορτάζει στις 22 Αυγούστου, ημέρα όπου η εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αγαθονίκου του μάρτυρα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μετά τη Θεία Λειτουργία, στήθηκε ένα παραδοσιακό γλέντι… από τα παλιά, με δημοτικό τραγούδι, χορό, ποτό και εκλεκτά εδέσματα.

Οι διοργανωτές και οι κάτοικοι του χωριού, από την παραμονή κιόλας της 22ης Αυγούστου, είχαν ετοιμάσει, με τρόπο αυθεντικά παραδοσιακό, τα ψητά, σε μια υπαίθρια ψησταριά… μεγάλων διαστάσεων.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, στο πανηγύρι συμμετείχαν περισσότεροι από 600 άνθρωποι, από τα Κέδρα και την ευρύτερη περιοχή των Αγράφων, οι οποίοι διασκέδασαν με την ψυχή τους μέχρι αργά.