Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Αντιπλημμυρικά έργα στα Άγραφα. Σύμβαση έργου ύψους 130.000 ευρώ υπέγραψε ο δήμαρχος

Την ανάγκη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων στον δήμο Αγράφων, έναν δήμο που ειδικά τους χειμερινούς μήνες πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, και μετά από σχετικό διαγωνισμό, υπογράφτηκε χθες η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου

antiplimirika erga

Ο δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης, χθες στα γραφεία του δήμου στη Δυτική Φραγκίστα, υπέγραψε σύμβαση ανάθεσης έργου, προϋπολογισμού 130.950,02 ευρώ, με ΦΠΑ, με τον ανάδοχο του διαγωνισμού κ. Γρανίτσα Παναγιώτη για την κατασκευή του έργου «ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής. Έργο ενταγμένο στο Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013»

Ο διαγωνισμός του έργου έγινε στις 15 Μαΐου 2012. Ο ανάδοχος του έργου προσέφερε μικρή έκπτωση, μόλις 4%, η οποία έγινε δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου στις 29 Μαΐου 2012. Ο ανάδοχος προσκόμισε επιστολή καλής εκτέλεσης του έργου ποσού 5.544,89 ευρώ που αποτελεί το 5% του προϋπολογισμού του έργου.

Τα έργα θα γίνουν στα όρια του πρώην δήμου Απεραντίων, σε σημεία που οι μελέτες της υπηρεσίας του δήμου καταδεικνύουν. Ο εργολάβος δεν θα συντάξει μελέτες, αλλά θα κάνει χρήση μελετών που θα του δοθούν από τον δήμο.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, ενώ ο χρόνος αποπεράτωσής τους έχει καθοριστεί σε 120 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


 

ΕΠΙΝΙΑΝΑ
Άμεση ανάγκη να γίνει ο δρόμος

Κατεπείγον θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων ο αντιδήμαρχος κ. Θύμιος Μιχόπουλος σχετικά με τον δρόμο για τα Επινιανά.

Τον χειμώνα ο δρόμος σε πολλά σημεία έκλεινε, ενώ και σήμερα δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι επισκευή του δρόμου στα επικίνδυνα σημεία αγγίζει το ποσό των 25.000 ευρώ.

Τον χειμώνα, στο χωριό, μένουν 25 με 30 άτομα, μόνιμοι κάτοικοι, ενώ λειτουργεί και ξενώνας.

Ο δήμαρχος Αγράφων κ. Τάτσης έκρινε άμεση την ανάγκη παρέμβασης στον δρόμο και ζήτησε την περιφέρεια να συμβάλει, έστω με τα μισά χρήματα, ώστε να κατασκευαστούν τα δύο τοιχία που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η ομαλή διέλευση οχημάτων και πολιτών.