Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Έφτασε η... Γερμανική βοήθεια. Γάζες, σύριγγες και ιατρικό υλικό παραδόθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Με φορτηγό αυτοκίνητο έφτασαν στην Ευρυτανική πρωτεύουσα διάφορες προμήθειες από τη Γερμανία. Τον Οκτώβριο αναμένονται και άλλες ποσότητες ιατροφαρμακευτικών σκευασμάτων

germaniki boitheia_506

Ειδικότερα, ομογενείς της πόλης ZOLIGEN HAUSS, αλλά και περιχώρων της Γερμανίας, συγκέντρωσαν και έστειλαν είδη ρουχισμού και τροφίμων, καθώς και ιατρικό υλικό, όπως αναπηρικά καροτσάκια, γάζες, γάντια, φάρμακα, φίλτρα αιμοκάθαρσης κ.λπ., τα οποία και ξεφορτώθηκαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 23 Ιουλίου 2012, στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Συνδετικός κρίκος όλης αυτής της προσπάθειας ήταν ο π. Μάνθος Καλαμπαλίκης, ο οποίος εξυπηρετεί Ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου στο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο ίδιος ήρθε σε συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο και τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελο Ξαρχά.

Σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, ευχαριστεί "τον π. Αντώνιο Τουμπέκη, Εφημέριο, την κοινωνική Λειτουργό κ. Ιωάννα Ζαχαράκη και την κ. Ιωάννα Κουμουλίδου, γιατρό ειδικό παθολόγο, τους κατοίκους της ως άνω πόλης της Γερμανίας, όπως και όλους τους ομογενείς και Ενορίτες που συνέβαλαν στην συλλογή των παραπάνω ειδών".