Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Τηλεκαμπίνα Καρπενήσι – Χιονοδρομικό. Την μελέτη κατασκευής χρηματοδοτεί η Περιφέρεια

Την μελέτη κατασκευής τελεφερίκ από το Καρπενήσι για το Χιονοδρομικό Κέντρο, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με απόφασή της, η οποία ελήφθη την περασμένη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στη Λαμία.

teleferik

Τα χρήματα της μελέτης, όπως και ακόμη 8 μελετών, έχουν προκύψει, σύμφωνα με τον κ. Περγαντά, από τις εκπτώσεις των δημοπρατηθέντων έργων από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Εκτός από την μελέτη για την τηλεκαμπίνα μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο, που αποτελεί όνειρο ετών για τους Ευρυτάνες, χρηματοδοτούνται ακόμη, άλλες δύο μελέτες. Πρόκειται για τις συμπληρωματικές μελέτες της οδού Βίνιανη - Μαυρομάτα - όρια Ευρυτανίας και την μελέτη παραλίμνιου δρόμου Τσούκας - Τριπόταμος.

Σύμφωνα με τον κ. Περγαντά: "... εγκρίθηκε η τροποποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766), συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ, με σημαντική παρέμβαση την κατάρτιση νέας Συλλογικής Απόφασης Μελετών (ΣΑΜΠ 766).

Πρόκειται για μια παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοποίησης κονδυλίων από προϊόντα εκπτώσεων δημοπρατημένων έργων με στόχο την εκπόνηση αναγκαίων μελετών υλοποίησης έργων που θα συμβάλλουν στην ωρίμανσή τους και στη δυνατότητα διεκδίκησης πόρων για την κατασκευή τους.

Συνολικά περιλαμβάνονται και χρηματοδοτούνται 9 μελέτες, με συνολικό προϋπολογισμό 5.620.000 ευρω.

Ειδικότερα: 1. Η μελέτη βελτίωσης της ΠΕΟ Θήβας - Λιβαδειάς από το πέρας της παράκαμψης Αλιάρτου, έως τη διασταύρωση με τον Άγιο Γεώργιο, 2. Οι συμπληρωματικές μελέτες της ΠΕΟ Θήβας - Λιβαδειάς στο τμήμα της παράκαμψης Αλιάρτου, 3. Η μελέτη βελτίωσης ΕΟ 44 Χαλκίδα - Θήβα στο τμήμα Ριτσώνα - Θήβα, 4. Οι συμπληρωματικές μελέτες της ΠΕΟ Θήβας - Λιβαδειάς / τμήμα κόμβος Μιχαηλίδη - Θήβα - διασταύρωση Κανάβαρι, 5. Η μελέτη ταχυδιυλιστηρίου φράγματος Σέττα Μανίκια, 6. Οι συμπληρωματικές μελέτες της οδού Βίνιανη - Μαυρομάτα - Όρια Ευρυτανίας, 7. Η μελέτη παραλίμνιου δρόμου Τσούκας - Τριπόταμος, 8. Η μελέτη κατασκευής τελεφερίκ (τηλεκαμπίνας) Καρπενήσι - Χιονοδρομικό Κέντρο και 9. Οι μελέτες βελτίωσης της ΠΕΟ Λαμίας - Δομοκού στο τμήμα από παράκαμψη Αγίας Άννας έως Άγιος Σώζων”.

Τέλος, από την εξασφάλιση 7,5 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας Τυμφρηστού.