Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

"Ηχηρό χαστούκι" σε Πιλάβιο, που βγήκε λαβωμένος από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ

PILAVIOS

Εγκρίθηκε ο οικονομικός και ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΟ στην Τακτική Γενική Συνέλευση, ωστόσο το… μήνυμα που "πήρε" από την αντιπολίτευση ο Σοφοκλής Πιλάβιος ήταν ηχηρό.

Με όλες τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων να υπερψηφίζουν τον οικονομικό απολογισμό (56 υπέρ, απούσα μόνο η Δράμα), ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των ΕΠΣ μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία διεξήχθη στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 10.30.
Νωρίτερα το σώμα είχε εγκρίνει και τον διοικητικό απολογισμό με ψήφους 32 υπέρ, 14 κατά (Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Ηπείρου, Ηρακλείου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Φωκίδας, Άμμου και Δρόμου), ενώ 9 ΕΠΣ δήλωσαν παρούσες (Σούπερ Λίγκα, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Πειραιά, Ρεθύμνης, Σάμου, Φλώρινας, Χανίων) και 2 ήταν απούσες (ΕΠΣ Δράμας και Σάλας).
Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκαν και όλες οι εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας προς τις ΕΠΣ μέλη, σε ό,τι αφορά τις τροποποιήσεις των κανονισμών της ΕΠΟ.
 
Τι έγινε στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης
Η ΓΣ ξεκίνησε με ομιλία του Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της χρονιάς. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου (εκπρόσωπος της ΕΠΣ Κιλκίς), ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Γενικότερα υπάρχει μία δυσλειτουργία στο ΔΣ της ΕΠΟ, κάτι που έχει να κάνει με δυστοκία λήψης αποφάσεων. Συζητούνται θέματα, υλοποιούνται, αλλά ποτέ δεν καταγράφονται οι αντίθετες απόψεις».
Ακολούθησε αντιπολιτευτική ομιλία κατά του Σοφοκλή Πιλάβιου από τον Μανώλη Παλάσκα (ΕΠΣ Καρδίτσας), ο οποίος τόνισε πως δεν θα ψηφίσει τον διοικητικό απολογισμό της ΕΠΟ για λόγους αξιοπρέπειας!!
Επίθεση στον Σοφοκλή Πιλάβιο έκανε -όπως αναμενόταν- ο Νίκος Τζώρτζογλου (ΕΠΣ Ηρακλείου), λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στην τελευταία ΓΣ της τετραετίας που θα είναι και ένα exit poll ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, στα κυριότερα θέματα δεν άκουσα λέξη. Λέξη για τα στημένα, τα πλαστογραφημένα έγγραφα, τη φράση «ο φερόμενος αρχηγός της Μαφίας έλεγε στον πρόεδρο». Παίρνατε εντολές από φερόμενη Μαφία και τον αρχηγό της Αχιλλέα Μπέο. Κάνατε ή δεν τα κάνατε; Είναι ψέματα;»!!
 Ο Σοφοκλής Πιλάβιος αποκάλυψε ότι είχε κάνει μήνυση στον Νίκο Τζώρτζογλου για όσα είχε πει και πέρυσι εναντίον του, αλλά τελικά την απέσυρε...!! Γιατί όμως;
Ο Αρης Κουλούρης (ΕΠΣ Ηλείας), είπε: «Ψηφίζω τον Αύγουστο να κάνουμε νέα ΓΣ για να πούμε προτάσεις. Καταργείστε τις αμοιβές στις επιτροπές για να φτιάξουμε τα γήπεδα».

TZORTZOGLOU 
Ο Νίκος Τζώρτζογλου 
 
Αλλαγές στο θέμα των αδειοδοτήσεων
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος δέχτηκε ένα ηχηρό χαστούκι και μάλλον μετράει αντίστροφα μετά από τα δείγματα στις δυο αυτές ψηφοφορίες.  
Ο ίδιος πάντως άφησε ανοικτό παράθυρο για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν, τονίζοντας σχετικά: «Όλοι βοήθησαν για να μειωθούν οι ποινές και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Αν ίσχυαν οι περσινοί κανονισμοί θα έπεφτε όλη η Ελλάδα. Ίσως και να αλλάξει το θέμα με τις μεταγραφές...».
 
Ελπίδες για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Τάσος Μπατζιάκας είπε αναφορικά με το θέμα: «Επί ένα χρόνο κρύβομαι. Απειλούν την οικογένεια και τα παιδιά μου. Έχουν έρθει 10.000 οπαδοί του Βόλου έξω από το σπίτι μου. 
Μου είπατε πως κάτι μπορείτε να κάνετε κ. Πιλάβιε. Θέλω να δεσμευτείτε! Θα καταψηφίσω το διοικητικό απολογισμό γιατί αλλιώς δεν θα μπορώ να γυρίσω στην πατρίδα μου…».
Στη δευτερολογία του ο κ. Πιλάβιος άνοιξε «παράθυρο» ελπίδας σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα: «Δεν θα αναφερθώ στο ιστορικό της υπόθεσης, διότι δεν τιμά τον Ολυμπιακό Βόλου. Κάνατε αγωγές, πήγατε στο CAS, αλλά χάσατε σε όλα τα δικαστήρια. Να γίνει μια εμβόλιμη συνεδρίαση της ΕΕΑ για να δώσει άδεια σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα. Εγώ είμαι μαζί τους. Το πιστεύω κι έχουν δίκιο…».
Πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι εκλογές του Οκτωβρίου με την αντιπολίτευση απέναντι στον Πιλάβιο να είναι ισχυρή.

MPATZIAKAS
Ο Τάσος Μπατζιάκας 
 
* Την ΕΠΣ Ευρυτανίας (που ψήφισε υπέρ) εκπροσώπησε ως τακτικό μέλος ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Παπαντζίμας και ως αναπληρωματικό ο Διονύσης Βονόρτας. Απουσίαζε για προσωπικούς λόγους ο Πρόεδρος Δημήτρης Πεταρούδης, παρόλο που σκόπευε να παρευρεθεί στη Συνέλευση.