Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο σχολείο. Στις 08:15 το πρώτο κουδούνι - Οι οδηγίες που ανακοίνωσε το υπουργείο

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στο σχολείο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που αρχίζει τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.3o-dimot-diadromos-paidia-goneis

Στις 08:15 το πρωί καλούνται να έχουν προσέλθει στα σχολεία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, προκειμένου να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο, οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου (δείτε εδώ για το Καρπενήσι).

Επιπλέον, το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας λειτουργίας θα περιλαμβάνει:

-Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

-Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία

-Διανομή μάσκας ανά μαθητή.

-Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

-Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας

-Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία). Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο.