Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Μητροπολίτης Καρπενησίου: Προσευχηθείτε στην Παναγία - Μακάρι η γιορτή του Ευαγγελισμού να σημάνει το τέλος της δοκιμασίας

Με έγγραφο που υπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, σημειώνεται πως «ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής» στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν σημαιοστολισμοί και φωταγώγηση κτηρίων. Ως γνωστόν, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, ματαιώνονται όλες οι καθιερωμένες εκδηλώσεις που γίνονταν κάθε χρόνο.

Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, εξέδωσε «συστάσεις-παραινέσεις» για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, θα τελέσει, μαζί με έναν ακόμη ιερέα, δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας. Προτρέπει το ποίμνιο να προσεύχεται ώστε η δοκιμασία όλων να φθάσει σύντομα στο τέλος της.mitropolitis-karpen-dasologia

Στο μήνυμά του, αναφέρει:

«Κατόπιν του υπ’ αριθμ. 62139/338 εγγράφου της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και όπως σωστά αναφέρει “ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής“, παρακαλώ κι εγώ για τα περαιτέρω.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και περί ώρα 10η πρωινή καθώς θα τελώ μόνος, με έναν ακόμη ιερέα, την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, να σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών του Καρπενησίου. Επιπλέον παρακαλώ όλους τους πιστούς κάθε ημέρα, μα ιδιαιτέρως την ημέρα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού, να απευθύνουν θερμή προσευχή στην Παναγία μας, ούτως ώστε για μια ακόμη φορά να γίνει προστάτιδα και σκέπη του Έθνους μας, μα και όλων των ανθρώπων στα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Μακάρι η εορτή του Ευαγγελισμού να γίνει η απαρχή ευχάριστων αγγελιών-ειδήσεων και να σημάνει την αρχή του τέλους αυτής της δοκιμασίας. Είθε η δεξαμένη, το πλήρωμα της χαράς να απαλύνει τον πόνο μας και να πλημμυρίσει με χαρά τις ψυχές όλων ημών των πονεμένων ανθρώπων».