Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων συναντήθηκε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων

Επίσκεψη στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο τον Γ΄ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Εταιρείας των Ευρυτάνων Επιστημόνων, κ. Φώτης Κουλαρμάνης, συμμετέχοντας με άλλους προσκυνητές που οργάνωσε η Εξαρχεία του Παναγίου Τάφου εν Ελλάδι.

koularmanis-me-patriarxi1

Στη φωτογραφία ο Πατριάρχης κ. Θεόφιλος ο  Γ΄ ανάμεσα στον π. Δ/ντή θρησκευτικού Ενόπλων Δυνάμεων Πρωτοπρεσβύτερο Ταξίαρχο Ε.Α. κ.  Γ. Αποστολακίδη και στον Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Κουλαρμάνη

Ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου, ανέλυσε τον τεράστιο ρόλο που διαδραματίζει διαχρονικά το Πατριαρχείο, τονίζοντας ότι «Ενσαρκώνει την ιστορία της μοναδικής Ιερής πόλης, που αναγνωρίζεται από όλους ως πνευματική πρωτεύουσα όλου του κόσμου. Είναι ο Ιερός Τόπος και Προσκύνημα που έχουμε το προνόμιο, το μοναδικό της διαφύλαξης των Αγίων Τόπων. Εδώ υπάρχουν τα τεκμήρια της Ιερής ιστορίας και είναι το ενδιαφέρον όλων για την πόλη της Ιερουσαλήμ, ως επίκεντρο των διεθνών θρησκευτικών εξελίξεων και το κέντρο προσκυνηματικής Θεωρίας».

Ο πρόεδρος της Εταιρείας, μεταφέροντας τον χαιρετισμό των Ευρυτάνων Επιστημόνων, μεταξύ άλλων, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με το κύρος που διαθέτετε έχετε καταστεί ο Θρησκευτικός πνευματέμπορος της σύγχρονης ιστορικής διαδρομής του Πατριαρχείου μας και διαπνέετε την ζωογόνο αύρα και προς την μητέρα πατρίδα και ευχόμαστε επιτυχία των σκοπών και επιδιώξεων του Πατριαρχείου μας κατά την χειμαζόμενη σημερινή εποχή των κοινωνικών, θρησκευτικών και πολιτικών συγκρούσεων, ταραχών και ανακατατάξεων».