Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Για τον σουπερήρωα Λύκο Αστέρη. Στο Συνεδριακό Κέντρο παρουσιάστηκε το παραμύθι της Ι. Πεταρούδη

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (15/11) πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου-παραμυθιού της Ιωάννης Πεταρούδη, που έχει στο επίκεντρό του το μπούλινγκ.1

Γεμάτη από ανθρώπους κάθε ηλικίας ήταν η μικρή αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου, το απόγευμα (19.00) της περασμένης Παρασκευής, 15 Νοεμβρίου 2019, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Ο σουπερήρωας Λύκος Αστέρης» (εκδ. Χατζηλάκος).

Συγγραφέας του παραμυθιού είναι η νεαρή Καρπενησιώτισσα, Ιωάννα Πεταρούδη, στην πρώτη της προσπάθεια στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας. Την εκδήλωση συντόνιζε η αντιδήμαρχος Παιδείας στον δ. Καρπενησίου, καθηγήτρια φιλοσοφίας, Σοφία Ζαλοκώστα, ενώ για το βιβλίο μίλησε ο Γιάννης Τασιόπουλος, φιλόλογος.

Ο κεντρικός εισηγητής αναφέρθηκε, αρχικά, στον ρόλο, τη συμβολή και τα «συστατικά» του (καλού) παραμυθιού, που για το παιδί αποτελεί έναν «ολόκληρο κόσμο» και διαμορφώνει στοιχεία του χαρακτήρα του. Στο παραμύθι «Ο σουπερήρωας Λύκος Αστέρης» τονώνεται και ανανεώνεται η πίστη του παιδιού της ιστορίας στις δικές του δυνάμεις και συνάμα προτείνεται στα θύματα του σχολικού εκφοβισμού να μιλούν (σε γονείς ή δασκάλους) για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν· η συγκάλυψη, ο φόβος και η ενοχή συντηρούν, εξάλλου, το φαινόμενο, σημείωσε ο κ. Τασιόπουλος.

Πλήρες ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ2

3

4

5

6

8

7

9

10

11

12