Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Πώς ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι για το θέμα των προσφύγων στο Καρπενήσι - Η ψηφοφορία επί των προτάσεων

«ΟΧΙ στην έλευση προσφύγων με τα σημερινά δεδομένα», ψήφισε το 75% του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου. Συνολικά δεκαοκτώ (18) δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν με την πρόταση που κατέθεσε η δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης, μέσω του επικεφαλής της, Δημήτρη Λερογιάννη.8

Έξι (6) ψήφους και ποσοστό 25% έλαβε η πρόταση του δημάρχου, Νίκου Σουλιώτη, που προέβλεπε σύνταξη και κατάθεση ψηφίσματος/επιστολής προς τους αρμόδιους φορείς (κυβέρνηση, υπουργείο) στην οποία θα ζητούνται διευκρινίσεις και απαντήσεις για τους όρους και προϋποθέσεις άφιξης προσφύγων στο Καρπενήσι, ώστε κατόπιν, με περισσότερα δεδομένα στο τραπέζι, το θέμα να έλθει προς ψήφιση (με «ναι» ή «όχι») στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρίσταντο 24 εκ των 27 δημοτικών συμβούλων.

Στην πρόταση που κατέθεσε προς το Δ.Σ. Καρπενησίου, ο κ. Λερογιάννης ανέφερε τα εξής: «Από τη στιγμή που η ενημέρωση που έχουμε δεν έχει αλλάξει τις τελευταίες δέκα ημέρες, με τα δεδομένα τα σημερινά, το θολό αυτό τοπίο που υπάρχει, κρατώντας σε πολύ υψηλό επίπεδο τα θέματα που έθεσε ο κ. Πέτρου (…), εμείς δεν δεχόμαστε την έλευση προσφύγων».

Στον αντίποδα, ο κ. Σουλιώτης πρότεινε να διαμορφωθεί ένα ψήφισμα το οποίο θα απευθύνει ερωτήματα και προς αυτούς που αποφασίζουν και θα λέει ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει η αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού ρόλο συνομιλητή σε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί. Σημείωσε δε πως στο ψήφισμα θα πρέπει να περιληφθούν και οι ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις τοπικών φορέων όπως ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων.

Επίσης, να συνυπολογιστούν τα γεωγραφικά και μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής, το δεδομένο της οικονομικής κατάστασης της περιοχής, το δεδομένο της τουριστικής προβολής και πόσο θα πληγεί. Από εκεί και πέρα, να μπουν και οι προϋποθέσεις για τη βελτίωση των υποδομών, έτσι ώστε αν υπάρξουν αυτές οι δεσμεύσεις να έρθουμε, σε δεύτερη φάση, και να δούμε αν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος που μας αναλογεί.

BINTEO ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Την ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ ψήφισαν οι εξής 6 δημοτικοί σύμβουλοι:

Βονόρτας Δημήτρης, Σβερώνης Ιωάννης (αντιδήμαρχος), Γενιτσαρόπουλος Χρήστος (αντιδήμαρχος), Ζαλοκώστα Σοφία (αντιδήμαρχος), Πέτρου Ιωάννης και Γκορόγιας Δημήτρης (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης).

Την ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ψήφισαν οι εξής 18 δημοτικοί σύμβουλοι:

Τσιουγρή - Γυφτομήτρου Κων/να, Τσιτούρη - Κατσιάρη Παρασκευή, Κεραμάρης Δημήτριος (αντιδήμαρχος), Κοκόση -Χαβέλου Νικολέτα Κων/να, Γκαρίλα Γεωργία (πρόεδρος Δ.Σ.), Κονιαβίτη - Ζαρμακούπη Ευδοξία, Κουτρομάνος Ταξιάρχης, Χαλκιάς Παντελής (αντιδήμαρχος), Λερογιάννης Δημήτριος, Κακαβάς Χρήστος, Ίβρος Ιωάννης, Παπαδόπουλος Λεωνίδας, Σώκος Γεώργιος, Μαντζιούτας Ιωάννης, Μπουλάκος Σπύρος, Καρβέλης Γεώργιος, Γραβάνης Νίκος, Γιαννιώτης Δημήτριος.5

7

6

10

12

11