Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σε απεργία διαρκείας τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Στήριξη από τον Ιατρικό Σύλλογο Ευρυτανίας

Κλειστά θα είναι από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια της χώρας μετά την άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων τους με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την εξεύρεση κονδυλίων που θα απέτρεπαν τις περικοπές στις αποζημιώσεις τους. Οι Ενώσεις Εργαστηριακών και Κλινικοεργαστηριακών γιατρών διαμαρτύρονται για τις υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.diagnostiko-kentro11

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ).

Την Τρίτη (11/6) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων του Συνδέσμου με τον υπουργό Υγείας. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε μια άλλη συνάντηση, που ωστόσο δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

Οι γιατροί είχαν ζητήσει να βρεθεί τρόπος συμψηφισμού του clawback του δεύτερου εξαμήνου του 2018 με αδιάθετα κονδύλια του ΕΟΠΥΥ, όπως τα έσοδα που έχει συγκεντρώσει από την εξυπηρέτηση των Ευρωπαίων πολιτών για υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα, τα οποία ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια ευρώ.

Στήριξη από τον Ι.Σ.Ε.

Τη στήριξη στις απεργίες των ιδιωτών γιατρών εκφράζει, εξάλλου, με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας, που αναφέρει τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Ευρυτανίας στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Εργαστηριακών Ιατρών που έχουν εξαγγελθεί από τους φορείς που εκπροσωπούν τον κλάδο.

Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν με 3μερη απεργία από την Δευτέρα 10-06-2019 έως και την Τετάρτη 12-06-2019. Τα εργαστήρια θα ανοίξουν το απόγευμα της Δευτέρας για να δοθούν οι απαντήσεις των εξετάσεων που εκκρεμούν.».