Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Την ιστορία της Νιάλας ξετύλιξαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, που έστησαν και μια μικρή πινακοθήκη στο σχολείο τους

«Όταν η φύση πάγωσε τον πόλεμο» και «Οδός Ονείρων» ήταν τα θέματα των δράσεων που παρουσίασε το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/5, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.1

Η πρώτη είχε ως θέμα το πέρασμα της Νιάλας από αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού τον Απρίλιο του 1947 και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις μέρες εκείνες.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου, με τη φιλόλογο κα Βάσω Χειροπούλου, ερεύνησαν ιστορικές πηγές, επισκέφτηκαν την ευρύτερη περιοχή και αναζήτησαν προσωπικές μαρτυρίες. Όλα αυτά μαζί με πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από την περιοχή της Νιάλας συγκεντρώθηκαν σε ένα ενδιαφέρον βίντεο, το οποίο παρουσιάστηκε στην εκδήλωση.4

Η δεύτερη δράση αφορούσε στη δημιουργία σκίτσων διάσημων προσωπικοτήτων από τους μαθητές της Α΄ Τάξης του ΕΠΑΛ και τον εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Λάμπου. Τα σκίτσα τοποθετήθηκαν σε έναν από τους διαδρόμους του σχολείου μετατρέποντάς τον σε μια μικρή πινακοθήκη.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά με το κλαρίνο του ο μαθητής της Β΄ Τάξης του ΕΠΑΛ, Χρήστος Κοράκης.

5

 

Οι συγκεκριμένες δράσεις έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αγκαλιάστηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους μαθητές, καθώς «…αν και κατάγονται από την περιοχή, αγνοούν σημαντικά γεγονότα του τόπου τους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του σχολείου. 

3

2

6