Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Νέα μηχανήματα στο Νοσοκομείο, που προμηθεύεται γυναικολογικό & ακτινολογικό υπερηχογράφο με 80.000 ευρώ

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, το οποίο τους επόμενους μήνες θα διαθέτει ακτινολογικό, αλλά και γυναικολογικό υπερηχογράφο.nosokomeio-karpen-apopsi1

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές συμβάσεις που υπεγράφησαν την περασμένη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σταύρου Κουταλιανού και του αναδόχου, εντός 120 ημερών αναμένεται να παραδοθούν δύο νέα μηχανήματα.

Πρόκειται για έναν ακτινολογικό υπερηχογράφο, αξίας 50.840 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% και έναν γυναικολογικό υπερηχογράφο, ποσού 29.598,80 ευρώ, εξοπλισμός που θα προμηθευτεί το Νοσοκομείο από την ίδια εταιρεία, την «GE HEALTHCARE A.E.».

Το επόμενο βήμα είναι να εγκατασταθεί νέος, σύγχρονος αξονικός τομογράφος, ένας από τους συνολικά 19 τομογράφους που προμηθεύτηκε το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο -το οποίο και έχει οριστεί ως αναθέτουσα αρχή- για διάφορα Νοσοκομεία στην Ελλάδα, μετά από προκήρυξη Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, ο οποίος ολοκληρώθηκε με επιτυχία πρόσφατα, προμηθεύει τα νοσοκομεία με τον εξοπλισμό και όλες τις σχετικές υπηρεσίες (πλήρης και ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη, ανταλλακτικά, παρελκόμενο εξοπλισμό κ.λ.π), με αποπληρωμή του τιμήματος σε πέντε χρόνια και με αυστηρές ρήτρες συνεχούς αδιάλειπτης λειτουργίας, για όλη τη συμβατική περίοδο.

Μάλιστα, το Νοσοκομείο Καρπενησίου, είναι και το μοναδικό νοσοκομείο στη Στερεά Ελλάδα, που προμηθεύεται αξονικό τομογράφο βάσει του συγκεκριμένου διαγωνισμού και μάλιστα '16Β Τομών', με τον οποίο επιτυγχάνεται καλή ποιότητα απεικόνισης σε μικρό χρόνο και με χαμηλή δόση ακτινοβολίας.