Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τριάντα (30) θέσεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Ευρυτανία. Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Καρπενησίου με θέμα τη στελέχωση της δομής

Με θέμα την υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των οργανικών μονάδων του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου.boitheia-sto-spiti1

Τα «Ευρυτανικά Νέα» έχουν ασχοληθεί πολλάκις με το συγκεκριμένο θέμα και έχουν φιλοξενήσει και τις απόψεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα, που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες. Ειδικά στην Ευρυτανία, τον πιο γηρασμένο ελληνικό νομό, η λειτουργία της δράσης δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ως προς την αναγκαιότητά της και τον ρόλο που επιτελεί. Προς αυτή την κατεύθυνση, το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την πρόσληψη συνολικά 3.250 ατόμων στους δήμους.

Έως τις 10/3 θα γίνει η υποβολή των αιτημάτων (για τις προσλήψεις) στο υπουργείο Εσωτερικών και αμέσως μετά την υποβολή των αιτημάτων, το ΥΠ.ΕΣ. θα αποστείλει το προσχέδιο της προκήρυξης στο ΑΣΕΠ. 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο δήμος Καρπενησίου ομόφωνα αποφάσισε την έγκριση συνολικά τριάντα (30) θέσεων για τη στελέχωση της δομής. Πρόκειται για είκοσι έξι (26) θέσεις μόνιμου προσωπικού, εκ των οποίων οι δύο θα καλυφθούν από κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες, ενώ να αναφέρουμε ότι αποφασίστηκε και η κατανομή τεσσάρων (4) υφιστάμενων κενών οργανικών θέσεων για την άρτια υλοποίηση του Προγράμματος.

Οι ειδικότητες

Αναλυτικά οι θέσεις που αφορούν προσωπικό που ήδη απασχολείται στον οικείο φορέα έχει να κάνει με επτά (7) άτομα ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, επτά (7) άτομα ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών και δέκα (10) άτομα ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών.

Όσον αφορά τις επιπλέον θέσεις που θα καλυφθούν από κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 του ν. 2643/1998) είναι: μία (1) θέση ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και μία (1) θέση ΤΕ Νοσηλευτών.

Τέλος, οι υφιστάμενες κενές θέσεις στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου που κατανέμονται για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι: μία (1) θέση ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, μία (1) θέση ΤΕ Νοσηλευτών, μία (1) θέση ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών και μία ακόμη θέση ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών.

(ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)