Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

«Ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω!». Ο Γιάννης Αντωνίου αφήνει πίσω το παγκόσμιο της Σουηδίας και κοιτάζει μπροστά

Ανάμικτα συναισθήματα άφησε η συμμετοχή του Ευρυτάνα χιονοδρόμου Γιάννη Αντωνίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων που διεξήχθη στο ορεινό θέρετρο Άρε της Σουηδίας. Ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου δεν έπιασε το μέγιστο των δυνατοτήτων του, ενώ μικρές λεπτομέρειες του στέρησαν την ευκαιρία για κάτι καλύτερο από το τελικό αποτέλεσμα.antoniou-giannis-dimitris-sweden-pista-0

Ο Γιάννης Αντωνίου, μαζί με τον πατέρα του -και αρχηγό της ελληνικής αποστολής στη Σουηδία, Δημήτρη, κατά τη διάρκεια των αγώνων

Ο κορυφαίος Έλληνας χιονοδρόμος αγωνίστηκε, αρχικά, την Πέμπτη 14/2, στον προκριματικό του Γιγαντιαίου Σλάλομ, όπου κατετάγη στην 49η θέση -σε σύνολο 120 αθλητών- και έμεινε εκτός τελικού.

Στο απλό Σλάλομ, που αποτελεί και το «δυνατό» του αγώνισμα, έτρεξε στον προκριματικό του Σαββάτου (16/2), όπου ακυρώθηκε στην 1η διαδρομή, εξασφάλισε όμως τη συμμετοχή του στον τελικό της επομένης (Κυριακή 17/2) λόγω υψηλής συνολικής βαθμολογίας στο σύστημα της FIS.

Στον τελικό, δίπλα στην ελίτ της παγκόσμιας χιονοδρομίας, ο 24χρονος αθλητής από το Καρπενήσι ήταν άτυχος και είχε έξοδο στην 1η διαδρομή, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη 50άδα -κάτι που ήταν μέσα στις δυνατότητες του.

Σε μήνυμά του, ο Γιάννης Αντωνίου έγραψε: «Το παγκόσμιο πρωτάθλημα τελείωσε και ο απολογισμό δεν είναι ο ιδανικός. Δεν κατάφερα να πραγματοποιήσω τις προσδοκίες μου. Ξέρω ότι μπορώ να τα καταφέρω! Συνέχεια έχει το παγκόσμιο κύπελλο στο Μπάνσκο!».

Ο πρωταθλητής του ΕΟΣ θα βρεθεί στη Βουλγαρία (Μπάνσκο) προσεχώς (την Κυριακή 24/2), όπου θα δώσει αγώνα επιπέδου World Cup. Θα ακολουθήσουν αγώνες στη Σλοβενία και αλλού, με τη σεζόν να διαρκεί περίπου έως και τα Μαρτίου.