Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Παρελθόν τα χιόνια, ομαλοποιείται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο. «Καθαρή» η Ράχη Τυμφρηστού, που χρειάζονται αλυσίδες

Δεν προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα η κακοκαιρία και οι χθεσινές (31/1) χιονοπτώσεις στην Ευρυτανία, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα Περιφέρειας και Δήμων να ανταποκρίνονται καλά στις ανάγκες.xioni-raxi-pinakides1-0

Σήμερα (1/2), χωρίς αλυσίδες και με τον δρόμο σε πολύ καλή κατάσταση διεξάγεται η κυκλοφορία στον άξονα Λαμία - Καρπενήσι, καθώς στη Ράχη Τυμφρηστού δόθηκε, όπως κάθε φορά, ιδιαίτερα έμφαση. Πάντως, σε αρκετά σημεία χρειάζονται αλυσίδες, με τα μηχανήματα να εργάζονται για πλήρη καθαρισμό των οδικών αξόνων μέσα στην ημέρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας (ώρα 08.00) σήμερα Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα εξής σημεία:

· Εθνική Οδός Καρπενησίου -Αγρινίου (5η έως 8η χ/θ)

· Επ. Ο. Καρπενησίου – Χιονοδρομικού κέντρου, από 3ο έως 13ο χλμ.

· Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου-Δομνίστας, από 12ο έως 40ο χλμ.

· Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσα, από 12ο έως 40ο χλμ, θέση «Ζαχαράκι». Επ. Ο. Καρπενησίου-Στενώματος (3η χ/θ έως 19η χ/θ).

· Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσού- Αγρινίου, από 35ο έως 45ο χλμ, θέση «Αραποκέφαλα».

· Ε. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, από 12ο έως 22ο χλμ, θέση «Βράχος».                                       

· Παλ. Εθνική Οδός Καρπενησίου – Λαμίας, από 8ο έως 12ο χλμ, θέση «Ράχη Τυμφρηστού».

Την Παρασκευή 1/2 ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και μόνο λίγες τοπικές, ασθενείς βροχές ίσως μας απασχολήσουν. Με αραιές νεφώσεις και τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο (2-3/2)· στα πολύ δυτικά θα ξεπεράσουμε ακόμα και τους 15 βαθμούς.