Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πολύ λιγότεροι κατέθεσαν φέτος πινακίδες. Μείωση 75% του αριθμού ακινητοποίησης οχημάτων στην Ευρυτανία

Την Παρασκευή 11/1 έληγε η προθεσμία που είχαν οι οδηγοί οχημάτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, αν και το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να δώσει νέα παράταση ως τα τέλη του μήνα.pinakides-eforia1-0

Σημαντικά λιγότεροι

Πάντως, τα στοιχεία από τη Δ.Ο.Υ Καρπενησίου δείχνουν πολύ σημαντική μείωση στον αριθμό ακινητοποίησης οχημάτων. Οι εικόνες με τα ντουλάπια της Εφορίας γεμάτα από πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων (αυτοκινήτων και μηχανών) δεν επαναλήφθηκαν φέτος, αφού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περίπου εκατό (100) ιδιοκτήτες οχημάτων πέρασαν την πόρτα του Τμήματος Αυτοκινήτων ώστε να παραδώσουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Αντίστοιχα, για το έτος 2017 ο αριθμός είχε ξεπεράσει τους… 400 (!). Με λίγα λόγια, τουλάχιστον 300 οχήματα λιγότερα τέθηκαν φέτος σε ακινησία, ποσοστό της τάξης του 75%.

Στην Ευρυτανία, η κατάθεση πινακίδων αφορά, κυρίως, οχήματα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού (από 1400κ.ε και άνω), στην κλίμακα δηλαδή όπου τα ποσά είναι υψηλά: ενδεικτικά, κάτοχος καινούριου ΙΧ 2.000 κυβικών καλείται να πληρώσει ποσά και άνω των 900 ευρώ (τέλη και φόρος πολυτελούς διαβίωσης).

"Κλειδώνει" νέα παράταση

Παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίαςοχημάτων, που έληγε στις 11 Ιανουαρίου, αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Πλέον, οι πολίτες μπορούν να τα πληρώσουν έως το τέλος το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σχετική υπουργική απόφαση πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Προϋπόθεση είναι η πληρωμή των τελών να γίνει στις Δ.Ο.Υ.