Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

ev media-logo

Σήμερα, Τετάρτη 26/12, στο Καρπενήσι: Εγκαίνια «Μουσείου Βουνού» στις 19.00 και στριτ πάρτι στη Ζηνοπούλου το βράδυ

Στο διώροφο κτήριο της οδού Ζηνοπούλου 49, όπου παλαιότερα στεγάζονταν η ΔΕΥΑΚ Καρπενησίου, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το «Μουσείο Βουνού».mouseio-bounou-sima-logo-0

Τα εγκαίνια του Μουσείου, του μοναδικού αντίστοιχου περιεχόμενου στην Ελλάδα, όπως σημειώνει ο δήμος Καρπενησίου, θα γίνουν σήμερα, Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19.00 το απόγευμα.

Το υλικό που εκτίθεται στο Μουσείο συλλέγονταν τα τελευταία χρόνια με τη συμβολή ιδιωτών, συλλόγων κ.α. Μεταξύ άλλων, υπάρχει αναπαράσταση διαβίωσης σε βουνό, εκθέματα με εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν πριν από δεκαετίες στη χιονοδρομία (οχ ξύλινα σκι, αναρριχητικά καρφιά βράχου), συλλεκτικά περιοδικά με θέμα το βουνό, φωτογραφίες με ορεινά ευρυτανικά τοπία κ.α.

Αναφορές υπάρχουν σε εξέχουσες μορφές της ορειβασίας στην Ευρυτανία, ενώ στον ίδιο χώρο, που λειτουργεί σε δύο επίπεδα (ισόγειο και 1ος όροφος) θα δει κανείς και ένα ζευγάρι πέδιλα σκι που προσέφερε ο πρωταθλητής του ΕΟΣ, Γιάννης Αντωνίου.

…και στριτ πάρτι

Το βράδυ της Τετάρτης (26/12), εξάλλου, μετά τις 20.00, θα ξεκινήσει στην οδό Ζηνοπούλου το τελευταίο στριτ πάρτι του 2018.

street-party-winter-arxeio11