Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Κορυφαίος χριστουγεννιάτικος προορισμός το Καρπενήσι, στο 100% η πληρότητα στα καταλύματα. Η κίνηση Πρωτοχρονιάς & Θεοφανίων

Παρά την οικονομική στενότητα, το Καρπενήσι διατηρεί τα σκήπτρα ενός εκ των κορυφαίων χειμερινών τουριστικών θερέτρων, με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διαμονής και της εστίασης να διαθέτουν υπηρεσίες και προσφορές για όλα τα βαλάντια.

plateia-xristougenna17-0

Υψηλές πληρότητες

Έτσι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Ευρυτανίας, Θοδωρή Χονδρό, τις ημέρες των Χριστουγέννων τα ξενοδοχεία εμφανίζουν πληρότητα που φθάνει πλέον το 100%, με την αναζήτηση καταλύματος να αποτελεί εξαιρετικά απαιτητική υπόθεση για τους ταξιδιώτες. Οι κρατήσεις αφορούν, κατά κύριο λόγο 4ήμερη διαμονή (Σαββατοκύριακο-Δευτέρα-Τρίτη), με τους επισκέπτες να έχουν δείξει από πολύ νωρίς ενδιαφέρον -ακόμα και από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Για την Πρωτοχρονιά,  η εικόνα δεν είναι πολύ διαφορετική, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να ξεπερνά το 85-90% και τους εκδρομείς να επιλέγουν, κατά κύριο λόγο, τρία βράδια για διανυκτέρευση.

Γεμάτα θα είναι στις γιορτές και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι ξενώνες, καθώς, όπως λέει στα «Ευρυτανικά Νέα» ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών, Νίκος Ζαρμακούπης, η πληρότητα για τα Χριστούγεννα φθάνει το 100%, ενώ κινείται γύρω στο 85% για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στα Θεοφάνεια, που φέτος «πέφτουν» ημέρα Κυριακή (6/1/19), υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον και ροή, αλλά, όπως λένε οι ξενοδόχοι, είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

«Ανάσα» προσδοκά η τοπική αγορά

Επαγγελματίες του τουρισμού, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες προσδοκούν από την αυξημένη κίνηση «ανάσα» στα οικονομικά τους, γνωρίζουν ωστόσο, πως οι μέρες των εορτών δεν αποτελούν παρά… «πυροτεχνήματα».

Στα «Ευρυτανικά Νέα» μίλησε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, Σπυριδούλα Παπαδοπούλου. Όπως ανέφερε, η αγοραστική κίνηση έχει αρχίσει να ανεβαίνει δειλά-δειλά τις τελευταίες ημέρες και αναμένεται να κορυφωθεί όσο πλησιάζουν οι γιορτές και παράλληλα αυξάνονται οι αφίξεις επισκεπτών.

«Θεωρούμε ότι θα υπάρχει κάποια σχετική κίνηση στην αγορά, απλά, όμως, για να συντηρήσει τις ελπίδες μας...», τόνισε.