Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Στόχος να φθάσει μέχρι τη διασταύρωση Μικρού-Μεγάλου Χωριού, η διαπλάτυνση του οδικού δικτύου Καρπενησίου - Γαύρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη φάση του μεγαλόπνοου σχεδίου της ΠΕ Ευρυτανίας για τη διαπλάτυνση του οδικού δικτύου Καρπενησίου - Γαύρου, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο εφαρμόζεται στις εκπληρωμένες μέχρι σήμερα απαλλοτριώσεις.potamia-diaplatinsi-ergo1

Φωτογραφία από την έναρξη των εργασιών (2017) στο τμήμα μετά τη διαστάυρωση του Βουτύρου. Πλέον μεγάλο τμήμα του άξονα έχει διαπλατυνθεί και ασφαλοστρωθεί

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή της Ποταμιάς, αλλά και ολόκληρου του νομού Ευρυτανίας, καθώς ενθαρρύνει την κίνηση των οχημάτων από Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ιόνια Οδό προς την Ευρυτανία.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, με τον οποίο  μίλησαν τα 'Ευρυτανικά Νέα', εντός του 2018 θα χρηματοδοτηθεί και η τέταρτη φάση του έργου, με στόχο η διαπλάτυνση να φτάσει μέχρι τη διασταύρωση Μικρού  - Μεγάλου Χωριού.

Για τον σκοπό αυτό, εξηγεί ο κ. Άρης Τασιός, θα δεσμευτούν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο επιπλέον 1.280.000 ευρώ,  ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο, ωστόσο,  αναμένεται να "κολλήσει" στις απαλλοτριώσεις, διότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το κτηματογραφικό αποτύπωμα στις περιοχές -ώστε να προκύψουν και οι ιδιοκτησίες.

Όπως τονίζει ο κ. Τασιός, "...με την εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κλείσει το κομμάτι που έχουν ήδη γίνει διαπλατύνσεις στο οδικό δίκτυο Καρπενήσι - Γαύρου -μέχρι το σημείο που έχουν ήδη υπάρξει και ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις- και μέχρι εκεί θα γίνει και η ασφαλτόστρωση. Το έργο φυσικά θα συνεχιστεί. Έχουμε εγγράψει στο τεχνικό μας πρόγραμμα ένα νέο έργο προϋπολογισμού 1.280.000 ευρώ, το οποίο θα δημοπρατηθεί την επόμενη χρονιά. Ο στόχος μας είναι σε πρώτη φάση να φτάσουμε μέχρι τη διασταύρωση του Μεγάλου Χωριού  και θα δούμε από κει και κάτω πώς προχωράμε. Από το σημείο που σταματά η υπάρχουσα εργολαβία, έχουν εκδοθεί οι απαλλοτριώσεις για περίπου 600 μέτρα ακόμη, κομμάτι το οποίο και θα αξιοποιήσουμε.

Από κει και πέρα, πρέπει να γίνει το κτηματογραφικό διάγραμμα για να έχουμε τις ιδιοκτησίες ακριβώς και πού μπορεί να γίνει η διαπλάτυνση του οδικού δικτύου. Συνοψίζοντας, λοιπόν, θα πω ότι ο στόχος της νέας εργολαβίας που θα προκηρυχθεί τον νέο χρόνο, είναι να φτάσουμε μέχρι τη διασταύρωση Μικρού - Μεγάλου Χωριού, ενώ θα δούμε πώς θα εντάξουμε στην εργολαβία και τη διαπλάτυνση της γέφυρας στον Γαύρο”.