Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

Οι Βινιανίτες τίμησαν τον συγχωριανό τους, ορειβάτη Φώτη Θεοχάρη, για την ανάβαση στο Κανγκτσενγιούνγκα (βίντεο-φωτο)

Τους τελευταίους μήνες ο Ευρυτάνας ορειβάτης Φώτης Θεοχάρης έχει λάβει πληθώρα βραβείων με αφορμή την -ιστορική για την ελληνική ορειβασία- ανάβαση στην κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα, στα 8.586μ, στο τρίτο πιο ψηλό βουνό της γης, μαζί με τον σχοινοσύντροφό του Αντώνη Συκάρη.theoxaris brabeio_viniani_collage

Όταν, όμως, πρόκειται για βραβείο από τους συγχωριανούς του Βινιανίτες, τότε μάλλον έχει για τον ίδιο μεγαλύτερη βαρύτητα και συναισθηματική αξία. Πριν λίγες ημέρες, λοιπόν, στις 10 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βίνιανης απένειμε, στο περιθώριο μουσικής βραδιάς, βραβείο στον 27χρονο Φώτη Θεοχάρη, που πέρασε στο αγαπημένο του χωριό ξέγνοιαστα καλοκαίρια ως παιδί και οι αναμνήσεις τον συντροφεύουν ακόμα.

Θυμίζουμε πως οι Θεοχάρης και Συκάρης, ως μέλη διεθνούς αποστολής, κατάφεραν στις 20 Μάη 2018, να φθάσουν στην κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα, ένα από τα δύο πιο δύσκολα βουνά, και να γίνουν οι πρώτοι Έλληνες που το πετυχαίνουν!

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Βινιανίτης αναφέρθηκε στην εμπειρία ανάβασης, τις ακραίες συνθήκες που κλήθηκε να διαχειριστεί, εν πολλοίς περιέγραψε πώς το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο τοπικός σύλλογος απένειμε στον Θεοχάρη ένα όμορφο βραβείο - αναπαράσταση της ανάβασης στο βουνό.

Μάλιστα, την επομένη (11/8), ο Φώτης Θεοχάρης οργάνωσε μια ωραία πεζοπορία ως την Παλιά Βίνιανη, στην οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, ενώ προχώρησε και στη σηματοδότηση μονοπατιών πέριξ του χωριού.

theocharis viniani1

theocharis viniani3

theoxarism monopati