Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

[ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ] “Διπλώματα κατ’ οίκον” - “Κύκλωμα” στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέδιδε παράνομες άδειες οδήγησης - ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Το πανηγύρι σχόλασε...”

[ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ]

Πάνω από 15 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης στην οποία φέρεται να ενέχονται και τρεις τουλάχιστον υπάλληλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Περισσότερες από 157 υποθέσεις με έδρα τη Λαμία ελέγχονται σε όλη την Ελλάδα. 

Την εξάρθρωση κυκλώματος, με έδρα τη Λαμία, έκδοσης παράνομων αδειών οδήγησης καθώς και της μετατροπής πλαστών αδειών οδήγησης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γνήσιες ελληνικές, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία φέρεται να εμπλέκονται και υπάλληλοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ανακοινωθέν της ΕΛ.ΑΣ. “Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την αποδόμηση οργανωμένου εγκληματικού δικτύου, που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση αδειών οδήγησης, χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς και στη μετατροπή πλαστών αδειών οδήγησης χωρών της Ε.Ε. σε γνήσιες ελληνικές. Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, η οποία κατέληξε στις συλλήψεις 15 ατόμων, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία),  της Πελοποννήσου και στην Αττική.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται: Ο “αρχηγός” της οργάνωσης, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών σε πόλη της Στέρεας Ελλάδας, έξι ακόμα ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, τέσσερις υπάλληλοι οικείων Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών, σε πόλεις της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Όπως προέκυψε η δράση του εγκληματικού δικτύου προσδιορίζεται χρονικά από τις αρχές του έτους 2015, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα εντοπίζεται σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας, σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Το εγκληματικό δίκτυο, το οποίο είχαν συγκροτήσει δύο από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα ιδιοκτήτης σχολής οδηγών και ιδιοκτήτης εταιρείας ταχυμεταφορών, ειδικευόταν συστηματικά: Στην έκδοση αδειών οδήγησης χωρίς παράσταση του υποψήφιου οδηγού στις προβλεπόμενες εξετάσεις, στη χρήση τεχνικών μέσων (κάμερα, μικρόφωνο κ.α.) κατά τη θεωρητική εξέταση των υποψηφίων οδηγών και στη παροχή συνδρομής υπαλλήλων κατά τη θεωρητική ή πρακτική εξέταση και στη μετατροπή πλαστών αδειών οδήγησης, προερχόμενων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε νόμιμες ελληνικές. (...)


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ:

“Το πανηγύρι σχόλασε...”

Ανακοίνωση για την υπόθεση αυτή, που αγγίζει και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην έδρα της στη Λαμία καθώς φέρεται να ενέχονται υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Στερεάς Ελλάδας, εξέδωσε ο Περιφερειάρχης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του περιφερειάρχη τονίζεται η πλήρης ικανοποίηση του Κώστα Μπακογιάννη για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον «συναγερμό» που χτύπησε στα τέλη του 2017, όταν διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Φθιώτιδα ξεπερνούσαν το 80% επιτυχίας. Άμεσα, η Περιφέρεια προχώρησε στη διεύρυνση των μέτρων που ήδη είχε λάβει, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, αυτό το ποσοστό επιτυχίας να περιοριστεί στα φυσιολογικά επίπεδα του 30-50%. Στη διεύρυνση των μέτρων οδήγησε και η έρευνα του διοικητικού εποπτικού μηχανισμού που δημιουργήθηκε με σκοπό την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των ποιοτικών και των ποσοτικών στοιχείων των εξετάσεων.


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 20/6/2018.