Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

ev media-logo

Σε Θήβα και Τανάγρα ο Μητροπολίτης. Παρουσία κ. Γεωργίου ο εορτασμός του Πολιούχου της βοιωτικής πρωτεύουσας

Σε γνώριμα για τον ίδιο λημέρια, τον νομό Βοιωτίας, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Καρπενησίου.mitropolitis-thiva-poliouxos1

 

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στη Θήβα, την Κυριακή 29 Απριλίου, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου των Θηβών, Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη, Μητροπολίτη Θηβών και Έξαρχου πάσης Βοιωτίας.

Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Κατά το κήρυγμα, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της θεραπείας του παραλύτου από τον Χριστό. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, παρουσία του κ. Γεωργίου.

Εξάλλου, τη Δευτέρα 30/4, ο τοπικός ποιμενάρχης βρέθηκε στην Τανάγρα και την 331 Μοίρα, όπου συμμετείχε στην τελετή Παράδοσης της Διοίκησης της Πτέρυγας στον Σμήναρχο Ιωάννη Κυρίου. Η 331η Μοίρα Παντός Καιρού υπάγεται στην 114η Πτέρυγα Μάχης της αεροπορικής βάσης Τανάγρας, όπου ο κ. Γεώργιος επιτελούσε ποιμαντικό έργο παράλληλα με τα καθήκοντά του στην ενορία του Σχηματαρίου, πριν από αρκετά χρόνια.