Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

«Όχι στα μέτρα που καταστρέφουν τις ζωές μας», φώναξαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Αγράφων, που απέκλεισαν τη γέφυρα στο Κρυονέρι

Με πανό που ανέγραφε «Όχι στα μέτρα που καταστρέφουν τις ζωές μας», κτηνοτρόφοι και αγρότες από τα χωριά του δήμου Αγράφων (Βαλαώρα, Τοπόλιανα κ.ά.) συγκεντρώθηκαν, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στη γέφυρα Αγραφιώτη, στο Κρυονέρι, και απέκλεισαν για περίπου τρεις ώρες τον δρόμο από το Καρπενήσι προς τα χωριά της δυτικής Ευρυτανίας.agrotoktinotrofoi-agrafwn-krioneri1

Ήταν ένας συμβολικός αποκλεισμός που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων του δ. Αγράφων, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων της μικρομεσαίας αγροτιάς, με μπλόκα και κλείσιμο δρόμων σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Επιτροπή αναφέρει:

«Αυτές τις μέρες συνάδελφοι μας αγρότες και κτηνοτρόφοι απ’ όλη την χώρα, βγήκαν στους δρόμους και στήνουν μπλόκα παλεύοντας ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης και της ΕΕ, που μας οδηγούν όλους στο ξεκλήρισμα, τη φτώχεια, και την εξαθλίωση.

Η χρονιά που πέρασε είδαμε το έτσι κι αλλιώς μικρό εισόδημα μας να μειώνεται και άλλο με την παραπέρα μείωση των τιμών παραγωγού, με την νέα περικοπή στις ενισχύσεις - επιδοτήσεις, τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες, που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, με την παραπέρα διόγκωση του κόστους παραγωγής.

Το 2018 αυξάνονται και άλλο οι ασφαλιστικές εισφορές, ενώ στα αντιλαϊκά σχέδια περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο αύξησης του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Η Επιτροπή Αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων του Δήμου Αγράφων χαιρετίζει όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας, που αποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής στην κινητοποίηση στην Γέφυρα του Αγραφιώτη στο Κρυονέρι, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης στην πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Επίσης χαιρετίζουμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα στον δίκαιο αγώνα μας.

Η δύναμη μας βρίσκεται στην συμμαχία μας σήμερα στα μπλόκα - αύριο στην πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, στην πάλη για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

Καλούμε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής μας αλλά και όλου του νομού Ευρυτανίας σε οργάνωση του αγώνα και σε συμπόρευση με την Επιτροπή Αγώνα για να παλέψουμε από καλύτερες συνθήκες για όλα τα προβλήματα μας.».