Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Ιερέας χειροτονήθηκε ο Καρπενησιώτης π. Ιερεμίας Ξαγάρας, στην Ι.Μ Αγάθωνος

Τον τίτλο του Ιερέα στην Ι.Μ Παναγίας Αγάθωνος φέρει πλέον ο π. Ιερεμίας Ξαγάρας, που χειροτονήθηκε από τον κ. Νικόλαο.ieremias-pater1

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης τελέστηκε, το πρωί της Κυριακής 21 Ιανουαρίου, στην Ι.Μ Παναγίας Αγάθωνος, αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου, κατά την διάρκεια της οποίας τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον (Ιερέα) χειροτονία του αδελφού της Μονής, Καρπενησιώτη Ιεροδιακόνου π. Ιερεμία Ξαγάρα. Εψάλη, επίσης, μνημόσυνο για τον Γέροντα Βησσαρίωνα, για τη συμπλήρωση 27 ετών από τον θάνατό του. Στην Ι.Μ ήταν επί χρόνια ηγούμενος ο επίσης Ευρυτάνας (από το Νέο Αργύρι) Δαμασκηνός Ζαχαράκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, σε ηλικία 68 χρόνων, το καλοκαίρι του ’17.

Του ευχήθηκαν

«Μεγάλη διττή ευλογία έχει σήμερα (σ.σ 21/1) το μοναστήρι μας (…), πρώτον μεν με την επέτειο της μνήμης και της κοιμήσεως του μακαριστού Γέροντος Βησσαρίωνος (…) και δεύτερον με την χειροτονία του αδελφού της Μονής Ιεροδιακόνου π. Ιερεμίου», ανέφερε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος και απευθυνόμενος προς τον Καρπενησιώτη ιερέα τόνισε:

«Αγαπητό μου παιδί π. Ιερεμία να έχεις πάντοτε στην ψυχή και στην καρδιά σου τον Χριστό. Να προσπαθείς σε όλη σου τη ζωή να διαφυλάξεις αυτόν τον θησαυρό των αγαθών που είναι ο Χριστός. Ένας ιερεύς έχει πάντοτε μέσα του τον Χριστό, όταν μιμείται τη ζωή Του, έχει ταπεινότητα και αγάπη. Να μη συνηθίσεις ποτέ την Ιεροσύνη. Να έχεις τον τρόμο, το δέος και την κατάνυξη από την πρώτη σου Θεία Λειτουργία μέχρι και την τελευταία. Να πορεύεσαι με ευλάβεια, ιεροπρέπεια και σεμνότητα, ότι δηλαδή διδάχθηκες από τους πατέρες της Μονής, από τον μακαριστό πνευματικό σου π. Δαμασκηνό, αρετές τις οποίες κι εκείνος σπούδασε δίπλα τον πνευματικό του καθοδηγητή π. Βησσαρίωνα Κορκολιάκο».

Ακολούθησε η εις πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Ιερεμία, με κληρικούς και πιστούς να αναφωνούν «Άξιος».