Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Γυρίσματα τηλεοπτικού συνεργείου στην ιστορική Βίνιανη. Ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα του Cosmote History στον Πέτρο Κόκκαλη

Την περασμένη Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Παλαιά Βίνιανη. Πρόκειται για γυρίσματα που έγιναν από την εταιρεία παραγωγής Foss On Air Productions για λογαριασμό της εκπομπής «Αυτοί που Τόλμησαν», που προβάλλεται από τα συνδρομητικά κανάλια Cosmote TV και Cosmote History.

biniani-ntokimanter-kokkali1

Η εκπομπή θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και στην Κυβέρνηση του Βουνού και κυρίως στη δράση και στο έργο του Πέτρου Κόκκαλη, του τότε Γραμματέα Παιδείας και Πρόνοιας της Κυβέρνησης του Βουνού, που πήρε «σάρκα και οστά» στη γραφική Βίνιανη.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν στο εσωτερικό του χώρου του Μουσείου με τη συνέντευξη του Αναπλ. Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θανάση Χρήστου, ενώ πλάνα τραβήχτηκαν και στον προαύλιο χώρο αλλά και στα σοκάκια του ιστορικού οικισμού.

biniani-ntokimanter-kokkali2

Η προβολή του ντοκιμαντέρ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου από τα προαναφερθέντα συνδρομητικά κανάλια, ενώ σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Αγράφων ευχαριστεί τους συντελεστές της παραγωγής «για την άψογη συνεργασία».