Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019

ev media-logo

Τα χιόνια φεύγουν, ο ισχυρός παγετός έρχεται. Παρελθόν η κακοκαιρία, υπό το μηδέν, όμως, η θερμοκρασία. Η πρόγνωση των Ε.Ν

sf1

Χειμώνιασε απότομα… Τα πρώτα χιόνια σε κατοικημένες περιοχές της Ευρυτανίας είναι γεγονός, καθώς από χθες (29/11), όπως αναμένονταν, ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση, οι βοριάδες κατέβασαν χαμηλά τη θερμοκρασία και χιονοπτώσεις σημειώθηκαν, κυρίως στα ανατολικά του νομού, δίχως ωστόσο να προκαλέσουν προβλήματα. Τα φαινόμενα σταδιακά μέσα στην ημέρα θα κοπάσουν, όμως τη σκυτάλη θα πάρουν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Αύριο, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει παντού, ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και ο ήλιος θα επανέλθει δειλά-δειλά. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί, με τον υδράργυρο να πέφτει ακόμα και στους -6 βαθμούς. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στου μηδέν. Πάντως, οι βοριάδες εξασθενούν.

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, φθάνοντας ως τους 3-4 βαθμούς το μεσημέρι. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενισχυμένοι ΒΔ οι άνεμοι, ψύχρα-παγετός. το πρωί.