Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τα παιδιά μετρούνε τ' άστρα… Δωρεά τηλεσκοπίου στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ραπτοπούλου. Το «ευχαριστώ» μαθητών, εκπαιδευτικών & γονέων

Στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας λειτουργεί Γυμνάσιο-Λύκειο με 80 μαθητές και Δημοτικό Σχολείο με 30 μαθητές οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αστεροσκοπείο Αθηνών ή το Πλανητάριο για να δουν το σύμπαν με τα σύγχρονα τηλεσκόπια που διαθέτουν τα δύο αυτά ιδρύματα.

tileskopio11

Για το λόγο αυτό ο κ. Ντάβας Χρήστος, Δ/ντης του Γυμνασίου-Λυκείου Ραπτοπούλου το προηγούμενο σχολικό έτος 2014-2015, και ο κ. Γόγολος Δημήτριος, Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγράφων, επικοινώνησαν με τον κ. Τσέτσο Χρήστο, υπεύθυνο εταιρείας, ο οποίος κατάγεται από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, του εξήγησαν τους παραπάνω λόγους και του ζήτησαν αν έχει την οικονομική ευχέρεια να δωρίσει στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ραπτοπούλου ένα τηλεσκόπιο για χρήση κυρίως των μαθητών αλλά και των άλλων κατοίκων του χωριού.

Ο κ. Τσέτσος Χρήστος με μεγάλη χαρά δέχτηκε την πρόταση και δώρισε στο σχολείο ένα τηλεσκόπιο Sky-Watcher Dobsonian 10” Κατοπτρικό Νευτώνιο Τηλεσκόπιο διαμέτρου 254mm, το οποίο παραδόθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 στο νέο Δ/ντη του Γυμνασίου-Λυκείου κ. Μπακούση Σεραφείμ.

Ο Δ/ντης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής θέλουμε να εκφράσουμε εκ μέρους του διδακτικού προσώπου, των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου-Λυκείου, τις πιο θερμές ευχαριστίες μας στον κ. Τσέτσο Χρήστο για την γενναιόδωρη αυτή προσφορά του.