Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Η γνώση σώζει ζωές. Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στα σχολεία των Αγράφων

Τη σημασία της άμεσης παρέμβασης σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης -όπως καρδιακά επεισόδια, οικιακά ή εργατικά ατυχήματα- η οποία μπορεί να σώσει κάποια ζωή, διδάχτηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο πρώτων βοηθειών, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στο Γυμνάσιο Δυτικής Φραγκίστας.

agrafa ekab_seminario1

Ο δήμος Αγράφων, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Καρπενησίου, διοργάνωσαν το 1ο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, όπου συμμετείχαν μαθητές από το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Φραγκίστας, καθώς επίσης και πολίτες που θέλησαν να μάθουν τις βασικές αρχές των Α’ Βοηθειών, καθώς η δράση ήταν ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Μεταξύ των θεμάτων που παρουσιάσθηκαν ήταν η πρακτική άσκηση καρδιοαναπνευστικής αναζοωγόνησης, η αντιμετώπιση δηλητηριάσεων, αιμορραγιών, επιληψιών, κακώσεων, καθώς και η αντιμετώπιση επεισοδίων απώλειας αισθήσεων- λιποθυμικού επεισοδίου και εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αγράφων, τα σεμινάρια στις σχολικές μονάδες του δήμου θα συνεχιστούν στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τη σκοπιά της ενημέρωσης και πρόληψης για θέματα υγείας. Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής τους θα ανακοινωθούν σε μελλοντική σχετική ανακοίνωση, και θα είναι δωρεάν και ανοικτά για όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Στην ανακοίνωσή του ο δήμος ευχαριστεί θερμά το πλήρωμα του ΕΚΑΒ Καρπενησίου και πιο συγκεκριμένα, τους «Κολοκύθα Ευθύμιο, Σβερώνη Ιωάννη και Τσώνη Θεόδωρο, για τις πολύτιμες οδηγίες τους και την εθελοντική συμμετοχή τους».

agrafa ekab_seminario2