Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Προετοιμάζονται για τον χειμώνα στα Άγραφα. Συνεδρίασε τη Δευτέρα (21/12) το Σ.Τ.Ο Πολιτικής Προστασίας

Την περασμένη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αγράφων με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων -χιονοπτώσεων- παγετού, ενόψει της χειμερινής περιόδου 2015-2016», στην έδρα του δήμου, στο Κερασοχώρι.

politistiki-prostasia-agrafa1

Ο δήμαρχος, εισηγούμενος το Σχέδιο Δράσης του δήμου, αναφέρθηκε στις ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή εξαιτίας των περσινών έντονων βροχοπτώσεων και στις ενέργειες του δήμου, τόσο για την αποκατάσταση, όσο και για την πρόληψη, οι οποίες αφορούν κυρίως στη διευθέτηση και τον καθαρισμό δρόμων και ρεμάτων, καθώς και στην επισκευή δημοτικών και αγροτικών δρόμων.

Ο κ. Μπαμπαλής ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για τα μηχανήματα που διαθέτει, αλλά και τις νέες συμβάσεις με τους χειριστές, όπως επίσης και για την παραλαβή των ειδικών δορυφορικών τηλεφώνων για τη Δ.Ε. Αγράφων. Διαβεβαίωσε το Όργανο ότι σε κάθε περίπτωση ο δήμος θα εξαντλήσει τις περιορισμένες δυνατότητες που διαθέτει, σε μέσα, προσωπικό και οικονομικούς πόρους, προκειμένου να ανταποκριθεί με επάρκεια στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν ή προκύψουν.

Τέλος, ανέπτυξε το Μνημόνιο - εξειδικευμένο Σχέδιο Δράσης αντιπλημμυρικής προστασίας, το οποίο συντάχθηκε με βάση τις πάγιες εγκυκλίους της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τα αντίστοιχα σχέδια των τελευταίων ετών.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν, καταθέτοντας σχετικές προτάσεις και δηλώνοντας την πρόθεσή τους να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση του παραπάνω Σχεδίου Δράσης, οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Σιαπέρα Παναγιώτα Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας, κ. Μπίκας Αθανάσιος Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και Υπεύθυνος Εθνικού Δικτύου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Φυσέκης Στέργιος Υποπυραγός, κ. Πολύζος Ηλίας Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου, της Διεύθυνσης Δασών ο Διευθυντής κ. Φάκας Ιωάννης, του Δασαρχείου κ. Ντρίβα Αλεξάνδρα Δασοπόνος, η Αντιδήμαρχος κα Φεγγούλη Βασιλική, ο Δημοτικός Σύμβουλος και τακτικό μέλος του ΣΤΟ κ. Μάκκας Απόστολος καθώς και ο Πολιτικός Μηχανικός του Δήμου κ. Αντίνου Γιώργος.