Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

ΚΔΒΜ Αγράφων: Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες. Ποιες οι θεματικές ενότητες & οι προθεσμίες

Στην υλοποίηση δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ενήλικες προχωρά το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) δήμου Αγράφων για την τρέχουσα χειμερινή εκπαιδευτική περίοδο.

kentro-dia-biou-mathisis1

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν έως τέσσερα (4) εκπαιδευτικά προγράμματα (με σειρά προτεραιότητας) από τα 15 που αναμένεται να πραγματοποιηθούν, εφόσον υπάρξουν επαρκείς αιτήσεις για τη συμπλήρωση τμήματος, καθώς και επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι θεματικές ενότητες

Στην ενότητα «Οικονομία- Επιχειρηματικότητα» προσφέρονται 8 προγράμματα: Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα - Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιχειρηματικότητα και Τουριστική - Πολιτιστική Ανάπτυξη, Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα - e-επιχειρείν, Πράσινη Επιχειρηματικότητα, Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση, Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές και Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού (διάρκειας 25 ωρών έκαστο) και Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, διάρκειας 50 ωρών.

Στην θεματική ενότητα «Νέες τεχνολογίες» προσφέρονται τα 7 εξής προγράμματα: Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή, Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) διάρκειας 25 ωρών έκαστο και Επεξεργασία Κειμένου - Διαδίκτυο (Ι), Υπολογιστικά Φύλλα - Παρουσιάσεις (ΙΙ), Βάσεις Δεδομένων - Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ), Δημιουργία Ιστοσελίδας και Ηλεκτρονική εφημερίδα, διάρκειας 50 ωρών το καθένα.

Οι αιτήσεις

Τα προγράμματα απευθύνονται σε ενήλικες οποιασδήποτε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και µόρφωσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ιδιοχείρως - που θα συνοδεύεται από αντίγραφο Αστυνοµικής Ταυτότητας- στα Δημαρχεία όλων των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Αγράφων έως και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αίτηση θα είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του ΚΔΒΜ (www.kdvm-agrafon.blogspot.gr) και σε έντυπη μορφή στα κατά τόπους δημαρχεία.

Να αναφέρουμε ακόμη ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν στα κτίρια των σχολικών μονάδων του δήμου, ανάλογα με τα τμήματα που θα δημιουργηθούν, ενώ με την ολοκλήρωσή τους, οι εκπαιδευόµενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα Ειρήνη Χρυσαφογεώργου, υπεύθυνη εκπαίδευσης του Κ.Δ.Β.Μ. στο τηλ. 6973063934 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .