Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Τα Άγραφα τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στο Κερασοχώρι η κεντρική εκδήλωση και παρέλαση

Στην πλατεία Κερασοχωρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση τιμής στους πεσόντες Αγραφιώτες κατά το έπος 1940-41 με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

agrafa-28i-mpampalis

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, έπειτα από την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε, περιλάμβανε την εκφώνηση των ονομάτων των πεσόντων Αγραφιωτών κατά το έπος 1940-1941 από μαθήτρια Γυμνασίου, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη τους (κεντρική φωτο) και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και από τους υπόλοιπους επισήμους προσκεκλημένους. Εν συνεχεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, και ύστερα ο εθνικός ύμνος από τη μαθητική κοινότητα.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη μαθητική παρέλαση. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκφώνηση των ονομάτων των πεσόντων Αγραφιωτών από όλα τα χωριά του Δήμου Αγράφων, έγινε για πρώτη φορά στην εθνική εορτή του «ΟΧΙ» ύστερα από 75 χρόνια.

agrafa-28i-kerasoxori

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Αγράφων κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης ως εκπρόσωπος της Π.Ε Ευρυτανίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Γεωργίου Νικόλαος, κ. Απόστολος Μάκκας, κ. Κωνσταντίνος Μάκκας, και Γεώργιος Τρίκκας, ο Διοικητής του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Ηλίας Πολύζος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας (T.K.) Κερασοχωρίου κα Μαρία Μαρούλη, το πνευματικό Κέντρο Ι. Ναού Αγ. Νεκταρίου Κρέντης και σύσσωμη η μαθητική κοινότητα Κρέντης-Κερασοχωρίου. Αντίστοιχος εορτασμός πραγματοποιήθηκε και στις Τ.Κ. Αγράφων, Γρανίτσας, Δυτ. Φραγκίστας και Ραπτοπούλου.

agrafa-28i-krenti