Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

«Να λειτουργήσει άμεσα ο Μαστογράφος». Ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Γυναικών για την υγεία

"«Υγεία πάνω απ’ όλα», φράση γνωστή, που τα τελευταία χρόνια ανταλλάσσουμε συχνά μεταξύ μας σαν μια παρηγοριά στις τόσες δυσκολίες που έφερε στις ζωές μας η άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας. Μια χώρα όμως που αδυνατεί να κρατήσει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο το σύστημα υγείας, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε: «Έχουν αφήσει τη χώρα μας να καταρρεύσει εντελώς;».

sillogos-ginaikwn-mastografia1

Αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της ώρας αυτής αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, διότι βλέπουμε το Νοσοκομείο της πόλης μας σιγά σιγά να μας εγκαταλείπει λόγω αδυναμίας να καλυφθούν επαρκώς τα απαραίτητα για τη νοσηλεία των ασθενών.

Οι ελλείψεις είναι τεράστιες, με το χειριστή μαστογράφου να "’απουσιάζει", τις περισσότερες απαραίτητες εξετάσεις του μικροβιολογικού τμήματος να μας βάζουν πλέον το χέρι στην τσέπη και τη μονάδα τεχνητού νεφρού να καλύπτεται από έναν μόνο ιατρό. Οι γυναίκες της Ευρυτανίας πρέπει να εξυπηρετηθούν από τις δύο μαίες  που βρίσκονται στο γυναικολογικό τμήμα, την ώρα που μια ειδικευόμενη ιατρός αναλαμβάνει τη συνταγογράφηση των φαρμάκων.

Άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους καθημερινά κάτω από σκληρές συνθήκες καταγγέλλουν μαζί με εμάς τη θλιβερή κατάσταση στο νοσοκομείο μας. Επιθυμούμε κι πρέπει να μείνει όρθιο χωρίς να υποβαθμιστεί ούτε στο κατ’ ελάχιστο η αξία του για το νομό μας. Δε θα επιτρέψουμε τη διάλυσή του.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας ζητά επιτακτικά τη λήψη άμεσων μέτρων από κάθε αρχή ή θεσμοθετημένο αρμόδιο για το χώρο της υγείας όργανο, πριν δούμε ακόμη και την ίδια την υγεία μας να ψυχορραγεί.".

Η ανοιχτή επιστολή απευθύνεται προς το Υπουργείο Υγείας, τον βουλευτή Ευρυτανίας και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.