Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Εκδηλώσεις τιμής στα Άγραφα για τον ήρωα του ’21 Κώστα Βελή - Το πρόγραμμα

Ο δήμος Αγράφων τιμά τον Κερασοβίτη ήρωα του ΄21 Κώστα Βελή, ο οποίος στις 10 Μαΐου 1821, ύψωσε στο χωριό του τη σημαία της επανάστασης και με σχετική προκήρυξη καλούσε τους συμπατριώτες του να εξεγερθούν κατά των τυράννων και να αγωνιστούν για την ελευθερία τους.

velis-kostas-protomi1

Έτσι, γιορτάζοντας 194 χρόνια ελευθερίας, ο δήμος πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν την επόμενη Πέμπτη (7/5) με τον γενικό σημαιοστολισμό κτηρίων και πλατειών.

Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 8:00 το πρωί θα γίνει έπαρση σημαίας στο δημοτικό κατάστημα από την υπηρεσία του δήμου, ενώ μετά τις 10.00 π.μ. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία του χωριού «ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΗΣ».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη συνέχεια τον λόγο θα πάρει ο αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Ευθύμιος Μιχόπουλος, ενώ η αντιδήμαρχος Βασιλική Φεγγούλη θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Κρέντης, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.