Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Υπέρ υγείας… του δήμου Αγράφων. Εντάχθηκε στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Οι στόχοι & τα οφέλη

Ένα θέμα λίγο μακριά από τα συνηθισμένα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων κατά τη συνεδρίαση της 24ης Μαρτίου 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Κερασοχώρι.

agrafa-dimarxeio-iatreio-kep

Πρόκειται για την ένταξη του δήμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), θέμα το οποίο εισηγήθηκε η αντιδήμαρχος Βασιλική Φεγγούλη.

Σκοπός και οφέλη

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας είναι ένα πιστοποιημένο δίκτυο όπου συμμετέχουν μέχρι στιγμής 159 καλλικρατικοί δήμοι της χώρας και το οποίο δημιουργήθηκε έπειτα από τη συνένωση τριών Δικτύων· του Εθνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και του Εθνικού Δικτύου Δήμων Προαγωγής Υγείας.

Τα πλεονεκτήματα του δήμου από την ένταξή του στο εν λόγω πρόγραμμα, όπως τα ανέφερε η αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μεταξύ άλλων είναι: η συμμετοχή του δήμου σε όλα τα υποβαλλόμενα και τα εγκριθέντα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, η εκμετάλλευση προγραμμάτων για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή την αντιμετώπιση ανεργίας που εγκρίνονται μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ, λήψη γνώσεων και τεχνογνωσίας μέσα από τις συνεργασίες που θα αναπτυχθούν με φορείς, η συμμετοχή στις συναντήσεις εργασίας και στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του δικτύου κ.α.

Οι υποχρεώσεις του δήμου

Παράλληλα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένταξη στο Δίκτυο, ορίστηκε ως πολιτικός εκπρόσωπος του δήμου η αρμόδια αντιδήμαρχος σε θέματα Υγείας Βασιλική Φεγγούλη και ως συντονίστρια του προγράμματος η εργαζόμενη της δομής "Βοήθεια στο Σπίτι" Ειρήνη Γεωργίου, που θα συμμετέχουν στις εκάστοτε συναντήσεις και συνέδρια του δικτύου.

Τέλος, εγκρίθηκε το ποσό των 600 ευρώ ως ετήσια εισφορά για την συμμετοχή του δήμου στο Δίκτυο.