Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ: “Φερέγγυος και ισχυρός οικονομικά ο δήμος Καρπενησίου, παρά τις δυσκολίες". Απάντηση σε ρεπορτάζ της εφημερίδας

Τη φερεγγυότητα του δήμου Καρπενησίου όσον αφορά στην οικονομική διαχείριση και απέναντι σε τρίτους, σε ιδιώτες, εργολάβους και προμηθευτές, θέλησε ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης να καταστήσει σαφή, με δηλώσεις του στα Ευρυτανικά Νέα. Όπως τονίζει, ο δήμος, παρόλες τις δυσκολίες των ημερών που διανύουμε, είναι ισχυρός οικονομικά και δεν παύει να διεκδικεί περισσότερα για τους δημότες. souliotis-dimarxeio-simaies

Μιλώντας σε δημοσιογράφο της εφημερίδας και απαντώντας σε ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης (αρ. φύλλου 901/13-05-2020), ο δήμαρχος Καρπενησίου είπε, μεταξύ άλλων:

"Είναι γεγονός ότι οικονομικά περνάμε δύσκολα. Κυρίως, λόγω της μη δυνατότητας των δημοτών και των επιχειρήσεων να πληρώσουν στον δήμο τις υποχρεώσεις τους. Ο δήμος είναι δίπλα σε αυτές τις επιχειρήσεις και είναι έτοιμος να προβεί και σε απαλλαγή τους από τα τέλη για το διάστημα που ήταν κλειστές".

"Φερέγγυος ο δήμος"

"Παρόλες τις δυσκολίες όμως που έχουμε, προσπαθούμε με συνετή διαχείριση και είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους τρίτους. Συγκεκριμένα από 4 Μαρτίου 2020 μέχρι και 13 Μαΐου 2020, το ταμείο του δήμου έχει πληρώσει 564 εντάλματα που αντιστοιχούν σε πόσο 2.420.528 ευρώ. Άρα, ο Δήμος είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του".

"Μπορεί ίσως να υπάρχουν και κάποιες καθυστερήσεις λόγω του μειωμένου προσωπικού που έχουμε λόγω τον αδειών ειδικού σκοπού, σε κάθε περίπτωση όμως ο δήμος είναι φερέγγυος και κρατιέται όρθιος, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διεκδικούμε συνέχεια επιπλέον χρηματοδοτήσεις που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε περισσότερα στους δημότες μας". 

"Πρεπει να τονίσω, όμως, ότι και το κράτος, τις τακτικές επιχορηγήσεις που έρχονται κάθε μήνα, μας τις στέλνει κανονικά όλο αυτό το διάστημα. Απλά, σε αυτό που είμαστε πίσω αυτή τη στιγμή, είναι στην είσπραξη των ανταποδοτικών δημοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες, λόγω της κατάστασης. Όμως, σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε στις υποχρεώσεις μας να είμαστε εντάξει και αυτό αποδεικνύεται και από τα νούμερα τα οποία σας ανέφερα". 

"Δεν είναι εύκολες οι εποχές και οι ημέρες. Εμείς ευχαριστούμε που αναδεικνύετε τα προβλήματα και τα οικονομικά των δήμων και σας θέλουμε συμπαραστάτες για να μπορούμε να διεκδικούμε περισσότερο για τους δημότες μας".