Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(ΦΩΤΟ) Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο πιο γνωστό μονοπάτι του Μεγάλου Χωριού. Ασφαλής πλέον η διαδρομή στη θέση «Μυλοκάλανος»

από την έντυπη έκδοση

Επιτακτική ανάγκη ήταν η αποκατάσταση του πιο γνωστού μονοπατιού στο Μεγάλο Χωριό, που είχε περιέλθει σε κακή, επικίνδυνη προς διέλευση κατάσταση. Πλέον, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, το μονοπάτι παρουσιάζει νέα εικόνα. 

monopato-meg-xorio2

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες αποκατάστασης του μονοπατιού στο Μεγάλο Χωριό, στη θέση « Μυλοκάλανος».

Όπως είχαν γράψει τα «Ευρυτανικά Νέα» σε σχετικό ρεπορτάζ τους (αρ. φυλ. 867/28-8-2019), το μονοπάτι, που έχει αφετηρία το πάρκινγκ και κατάληξη τη θέση «Κεφαλόβρυσο», ήταν σε κακή κατάσταση και επικίνδυνο προς διέλευση.

Το πρόβλημα χρόνιζε και οι «φωνές» για την ανάγκη παρέμβασης είχαν πληθύνει. Το μονοπάτι είχε υποστεί σοβαρές φθορές από τη χρήση, τον χρόνο και τις αυξημένες τιμές υγρασίας του σημείου, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.

Έτσι, κρίθηκε αναγκαία η αποκατάστασή του, με τον δήμο Καρπενησίου να προκηρύσσει το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση μονοπατιού στο Μεγάλο Χωριό στη θέση Μυλοκάλανος», αρχικού προϋπολογισμού 31.000 ευρώ (με ΦΠΑ).monopato-meg-xorio1

Το έργο ανατέθηκε στον Κωνσταντίνο Βονόρτα, που προσέφερε έκπτωση της τάξης του 36%, με το τελικό ποσό να φθάνει στις 19.840 ευρώ. Οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες· κατά μήκος της διαδρομής τοποθετήθηκαν νέα, ξύλινα προστατευτικά, έγινε καθαρισμός της πυκνής βλάστησης κ.α., με το μονοπάτι να καθίσταται πλέον ασφαλές για όλους.

Πρόκειται για μια βατή, αλλά εντυπωσιακή διαδρομή με τρεχούμενα νερά, μικρούς καταρράκτες, ξύλινα γεφυράκια, ψηλά δέντρα και καταπράσινη φύση. Η εύκολη πρόσβασή του, από τον χώρο στάθμευσης του Μ. Χωριού, το καθιστά ιδανικό για μια σύντομη περιήγηση, για ντόπιους και επισκέπτες.monopato-meg-xorio3

monopato-meg-xorio4

monopato-meg-xorio5